• Obniżka
  • Zniżka 15%

Jaśminowy piling solny

69,11 zł
81,30 zł
Zniżka 15%
Pojemność
Ilość

Advantages

100% natury

100% natury

Ręcznie przygotowywane

Ręcznie przygotowywane

Polski Produkt

Polski Produkt

Jaśminowy piling solny z kwiatem pomarańczy to możliwość przeniesienia się do krainy Dalekiego Wschodu. Wspaniały ogród pachnący kwiatem pomarańczy oraz kwiatem jaśminu w połączeniu z solą z Morza Martwego pozwoli nam na pełen relaks i przyjemność dla naszych zmysłów. Olejek jaśminowy już od starożytności używany był jako cenny afrodyzjak.

Kwiaty pomarańczy nadają się do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a szczególnie cery bladej, tłustej i trądzikowej, natomiast skórę suchą odżywia i delikatnie nawilża.

Nasza skóra po pilingu jest nawilżona i pięknie pachnie kwiatem jaśminu.

Działanie:
- nawilżające
- regenerujące
- relaksujące
- odmładzające

Sól z Morza Martwego leżącego na pograniczu Jordanii i Izraela sól pozyskiwana jest poprzez odparowywanie wody. W jej składzie znajduje się magnez, wapń, krzem, żelazo, brom, potas, soda, glin,jod oraz fluor. Ma też szerokie działanie pielęgnacyjne -  pobudza krążenie krwi i odżywia skórę. Czysto kosmetyczne właściwości soli to wygładzanie skóry, redukcja zmarszczek, jak również zmniejszanie widoczności blizn oraz rozstępów. Poprawa krążenia krwi wpływa też na znaczną redukcję cellulitu.    

 Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).       

Olejek jaśminowy: zawiera związki chemiczne, które  działają antyseptycznie (bakteriobójczo), goją podrażnienia, trądzik i stany zapalne. Przyspieszają też regenerację podniszczonych komórek oraz odżywiają je i wzmacniają poprzez utrzymywanie w nich wilgoci. Olejek jaśminowy jest również źródłem flawonoidów – przeciwutleniaczy, które usuwają z ciała wodne rodniki, czyli związki chemiczne, które uszkadzają DNA i przyczyniają się do starzenia się komórek (ich źródłem jest na przykład dym tytoniowy).  Wspomaga naturalną odnowę komórek skóry i pobudza tworzenie się nowych komórek. Poprawia elastyczność i sprężystość. Przywraca blask zmęczonej skórze. Skóra staje się gładsza, jędrniejsza, bardziej promienna. Ma młodszy wygląd. Dodatkowo ma właściwości silnego afrodyzjaku, działającego w równym stopniu na kobiety, co na mężczyzn.  

Kwiat pomarańczy:działa uspokajająco i relaksująco na skórę. Wykazują również działanie rozładowujące napięcie oraz ściągające. Wywar z kwiatów pomarańczy to świetny środek tonizujący, przywraca skórze barierę kwasową oraz regeneruje suchą cerę i uszkodzone naczynia włosowate. Kwiaty pomarańczy nadają się do pielęgnacji każdego rodzaju cery, a szczególnie cery bladej, tłustej i trądzikowej, natomiast skórę suchą odżywia i delikatnie nawilża. Stosowany na skórę działa przeciwzapalnie i łagodząco, regeneruje, reguluje pracę gruczołów łojowych i wydzielanie sebum. Dzięki obecności bioflawonoidów działa antyoksydacyjnie i korzystnie na cerę naczyniową, zmniejsza zaczerwienienie. Wspomaga walkę z przedwczesnymi zmarszczkami, chroniąc przed rozkładem kolagenu. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę,  łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu przywraca barierę lipidową skóry, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę.

Kwiat jaśminu: to przede wszystkim zapach, ale nie tylko - to także drogocenna roślina wykazująca działanie relaksujące i odprężające. Dodany do kąpieli zmiękcza i wygładza naskórek, skutecznie goi podrażnienia, nawilża oraz głęboko odżywia - zarówno naskórek, jak i skórę właściwą. Idealny do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, ale szczególnie polecany dla skóry wrażliwej i delikatnej. Dodatkowo jest skuteczny w walce z procesami starzenia - wzmacnia włókna kolagenowe oraz uszczelnia barierę lipidową skóry, która staje się bardziej odporna. Właściwości: zmiękcza i nawilża skórę, łagodzi podrażnienia, niweluje uczucie pieczenia i nieprzyjemnego zapachu, uszczelnia barierę lipidową naskórka - odmładza i pielęgnuje skórę, kąpiel z kwiatami jaśminu odpręża i nawilża skórę, pozostawiając ją w idealnej kondycji.










Dobroczynne działanie aromatycznego solnego pilingu jaśminowego ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz się delikatnie ręcznikiem.

Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i pachnąca kwiatem jaśminu i pomarańczy.

Regularne stosowanie peelingu do ciała  zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.


Maris Sal (Dead Sea Salt), Helianthus Annuus ( Sunflower) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa (Rice) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil,  Argania Spinosa ( Argan) Nut Oil, Jasminum Grandiflorum (jasmine) flower, Citrus aurantium dulcis(orange) flower, Jasminum grandiflorum (jasmine) oil, Cananga Odorata (ylang-ylang) flower oil,Citrus Aurantium dulcis (Orange) Oil, Citrus Bergamia (Bergamot) Oil, Vetivera Zizanioides (vetiver) root oil

Zobacz także