Cynamonowo-goździkowy piling solny

0,00 zł
Pojemność
Ilość

Advantages

100% natury

100% natury

Ręcznie przygotowywane

Ręcznie przygotowywane

Polski Produkt

Polski Produkt

Cynamonowo - goździkowy piling solny z olejkiem pomarańczowym to cudowny sposób na rozgrzanie ciała i poprawę samopoczucia w chłodne dni.

Cynamon i goździki działają rozgrzewająco, ujędrniająco i ściągająco na naszą skórę. Cynamon ma działanie przeciwbakteryjne, rozjaśnia cerę, łagodzi przebarwienia, eliminuje toksyny ze skóry. Działa jak naturalny filtr dla promieni UV. Działa rozgrzewająco, a przez to antycellulitowo.

Połączenie olejków cynamonowego, goździkowego, pomarańczowego z masłem shea, olejem babassu sprawia,że nasza skóra rozgrzewa się, pozbywa się zrogowaciałego naskórka, usuwa nadmiar tłuszczu a jednocześnie staje się gładka a także nawilżona. Otrzymuje potrzebne składniki odżywcze i witaminy.

Aromat pilingu odpręża i relaksuje.
 
Działanie:
- rozgrzewające
- nawilżające
- odżywcze
- antycellulitowe

Sól himalajska różowa: to najzdrowszy i najczystszy rodzaj soli krystalicznej. Pochodzi ze wschodniego pasma Himalajów. W przeciwieństwie do soli kuchennej nie jest przetwarzana i czyszczona chemicznie, dlatego stanowi najzdrowszą sól na naszej planecie. Ten rodzaj soli jest w pełni czysty, bowiem powstawał i krystalizował się kilkadziesiąt milionów lat temu, gdy powietrze nie było skażone tak jak dziś. Ta najcenniejsza sól krystaliczna wydobywana metodą płukania i suszenia zawiera 84 minerały, które posiadają niezwykle cenne właściwości. Sól himalajska różowa znajduje zastosowanie w kuchni, medycynie naturalnej i kosmetyce. Stosowanie tego gatunku soli korzystnie wpływa zarówno na nasze zdrowie, jak i urodę.  Minerały, które zawiera, m.in.: wodór, fosfor, siarka, wapno, węgiel, miedź, tytan, aluminium, zapewniają sprawne funkcjonowanie ludzkiego organizmu.

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX  było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Olej babassu pozyskiwany jest z orzechów  drzewa palmowego atalia, naturalnie występującego na rozległym obszarze Ameryki Południowej i Afryki. Olej wytwarza się w procesie tłoczenia na zimno, a następnie poddaje się procesowi oczyszczania. Olej ma naturalną postać miękkiego i jasnego masła, które pod wpływem niewysokiej temperatury zmienia się przezroczysty płyn.  Olej babassu charakteryzuje się działaniem nawilżającym oraz zmiękczającym i poprawia elastyczność skóry. Jako emolient przeciwdziała utracie wilgoci w skórze i wzmacnia jej płaszcz lipidowy. Ze względu na właściwości ujędrniające sprawdza się w walce z cellulitem oraz rozstępami. Jako naturalna, hipoalergiczna substancja może z powodzeniem być stosowany przez kobiety w ciąży. osoby borykające się z problemami skórnymi takimi jak łuszczyca oraz AZS. Babassu zawiera dużo nasyconego kwasu laurynowego, odpowiedzialnego za działanie przeciwbakteryjne i antyseptyczne. Jest także bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak linolowy, oleinowy oraz monoenowy, które gwarantują odporność na utlenianie, dzięki czemu olejek może pełnić rolę dodatkowego, naturalnego filtra UV w preparatach do opalania. Zawiera także fitosterole, które mają działanie antyoksydacyjne oraz stymulują odnowę komórkową i regenerację skóry. Zawarta w nim witamina E zwalcza wolne rodniki, działa przeciwstarzeniowo oraz reguluje gospodarkę wodną skóry. 

Olejek cynamonowy: Naturalny olejek cynamonowy pozyskiwany z kory cynamonowca cejlońskiego w procesie destylacji parą wodną. Jest jednym z najsilniejszych naturalnych antyseptyków. Posiada silne właściwości rozgrzewające, przeciwzapalne i ściągające. W aromaterapii służy do masażu przy bólach reumatycznych, silnie pobudza krążenie, przez co pozytywnie wpływa na likwidację cellulitu i nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej. Ze względu na dodatkowe właściwości antybakteryjnie i przeciwwirusowe, pomocny jest przy infekcjach górnych dróg oddechowych, przeziębieniu oraz katarze. Wpływa na likwidację cellulitu i nadmiernej tkanki tłuszczowej, właściwości rozgrzewające zwalczają bóle reumatyczne, pomocny w walce z infekcją górnych dróg oddechowych, przeziębieniu i katarze.

Olejek goździkowy: polecany do pielęgnacji skóry, szczególnie osobom cierpiącym na trądzik, wspomaga leczenie łuszczycy, grzybicę, drobne pęknięcia skóry, oparzenia. Wykazuje działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Posiada właściwości odmładzające i stymulujące, pobudza krążenie krwi, czyniąc cerę zdrowszą i młodszą. Leczy stany zapalne, pomaga zwalczyć łupież i grzybicę skóry głowy, przeciwdziała wypadaniu włosów.

Dobroczynne działanie aromatycznego solnego pilingu cynamonowo - goździkowego ujawni się pełniej, gdy masaż pilingujący wykonasz na rozgrzanej ciepłą wodą skórze i pozostawisz na ciele kilka minut te cudowne, naturalne olejki do wchłonięcia przez skórę. Masaż wykonuj w kierunku serca. Potem spłucz ciało gorącą wodą i zakończ kąpiel wodą letnią. Nie wycieraj się, ale osusz się delikatnie ręcznikiem.

Po pilingu i kąpieli zbędny jest balsam do ciała, gdyż skóra jest nawilżona, natłuszczona i pachnąca świątecznie, korzennie, świeżo, ciepło i słodko.

Regularne stosowanie peelingu do ciała  zapewnia skórze jedwabistą gładkość i jędrność, poprawia wygląd i stan skóry.

Sodium chloride, Helianthus annuus Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Oryza Sativa Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Cinnamomum Zeylanicum, Eugenia Carypophyllus, Citrus aurantium dulcis, Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Cinnamomum zeylanicium Bark Oil, Citrus Bergamia Oil.

Zobacz także