Rozmarynowe masło do ciało

85,37 zł
Pojemność
Ilość

Advantages

100% natury

100% natury

Ręcznie przygotowywane

Ręcznie przygotowywane

Polski Produkt

Polski Produkt

Regenerujące masło mango jest doskonałe do nawilżania skóry, zmiękcza ją i zatrzymuje w niej wodę, tworząc na skórze warstwę opóźniającą jej parowanie. Dodatkowo wpływa regenerująco na naskórek, pomaga w walce z rozstępami, koi skórę podrażnioną i przesuszoną oraz przyśpiesza gojenie ran.

W maśle z mango znajdują się również witamina A, witamina C, witamina E, witamina K i witamina B oraz polifenole. Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka.

Skóra po nałożeniu masła jest odżywiona, zregenerowana, gładka i jędrna. Bogactwo składników użytych w regenerującym maśle Mango sprawia, że odczuwamy przyjemność, nasz nastrój się poprawia a ciało pięknie pachnie naturalnymi olejkami eterycznymi. 

Działanie:
- odżywcze
- nawilżające
- regenerujące
- przeciwzmarszczkowe

Masło shea: W Europie masło shea znane było już w XVIII wieku. Z Afryki przywiózł je szkocki podróżnik Mungo Park. Już na początku XIX wieku wyraźnie zwiększyło ono swoją popularność w całej Europie, a w wieku XX  było już bardzo często wykorzystywane branży kosmetycznej. Masło shea często nazywane jest również masłem karite. To nic innego jak olej pozyskiwany z nasion afrykańskiego drzewa Masłosza. Rośnie ono na terenach zachodniej środkowej Afryki. Drzewo Małosza żyje około 300 lat, a jego pierwsze owoce zbiera się dopiero po 30-40 latach. Na przebiegu tego czasu osiąga od 15 do 25 metrów wysokości. Owoce drzewa masłosza wyglądem przypominają nieco jagody. W ich środku znajdują się czarne nasiona, które zawierają dużą ilość tłuszczy. Masła shea zawiera witaminy A i E, odpowiada za głębokie nawilżenie skóry, zawartość witaminy F odpowiada za rozluźnienie mięśni, pozostałe substancje wzmacniają cement komórkowy warstwy rogowej, dzięki czemu poprawiają elastyczność. Masło shea jest naturalnym filtrem słoneczny o niskim współczynniku (ok. 5 SPF).

Masło mango: składa się w 40-50% z kwasu oleinowego – nienasyconego kwasu tłuszczowego omega – 9, oraz z kwasów nasyconych, takich jak kwas stearynowy i palmitynowy. Kwas oleinowy jest klasycznym składnikiem kosmetyków nawilżających, uzupełnia płaszcz lipidowy skóry i regeneruje ją. Kwas stearynowy ma z kolei funkcję stabilizującą i przedłuża trwałość kosmetyku. W maśle z mango znajdują się rownież witamina A, witamina C, witamina E, witamina K i witamina B oraz polifenole. Witaminy A, C i E to tzw. „witaminy młodości”, ponieważ działają przeciwutleniająco, wspomagają syntezę kolagenu oraz regenerację naskórka. Witamina K ma działanie przeciwzapalne. Z witamin z grupy B, w maśle z mango znajdują się niewielkie ilości witamin B1, B2, i B12.  Masło z mango jest doskonałe do nawilżania skóry, zmiękcza ją i zatrzymuje w niej wodę tworząc na skórze warstwę opóźniającą jej parowanie. Dodatkowo wpływa regenerująco na naskórek, pomaga w walce z rozstępami, koi skórę podrażnioną i przesuszoną oraz przyspiesza gojenie ran.

Masło aloesowe: otrzymuje się w procesie ekstrakcji aloesu przy użyciu frakcji tłuszczowych oleju kokosowego. Przede wszystkim masło aloesowe charakteryzuje się wybitnie kojącym i nawilżającym działaniem. Posiada bardzo dobre właściwości przeciwzapalne i odżywcze. Wspomaga dostarczanie do skóry składników aktywnych. Jest idealnym nośnikiem dla olejków eterycznych. Nadaje się do każdego typu skóry. Zalecane jest w przypadku różnorodnych problemów skórnych, w przypadku skóry przesuszonej, uszkodzonej z powodu wiatru, chłodu, słońca, w leczeniu egzemy, łuszczycy, trądziku różowatego.

Olejek May Chang: olejek eteryczny pozyskiwany w procesie destylacji z parą wodną jagód (May Chang /Litsea Cubeba). Ze względu na swoje właściwości przeciwgrzybicze, często stosowany jako składnik mydeł i balsamów. Szczególnie polecany do skóry ze skłonnością do wyprysków, łuszczycy, trądziku i innych chorób skóry. Kilka kropli można dodać do świec lub płynu w celu zapewnienia środka odstraszającego owady. Stosowany w aromaterapii, aby podnieść na duchu i poprawić nastrój. Działa korzystnie w leczeniu lęku, zmęczenia i niepokoju. W masażu stosuje się go przy leczeniu schorzeń, takich jak: zapalenie oskrzeli, przeziębienie i grypa, astma, trudności w oddychaniu.

Olejek rozmarynowy: należy do najcenniejszych olejków eterycznych mających bardzo szerokie zastosowanie a aromaterapii a także kosmetyce. Zastosowanie olejku rozmarynowego jest bardzo szerokie i najczęściej stosuje się go do masaży ciała, kąpieli a także aromatyzowanych inhalacji w przypadku chorób dróg oddechowych.  Olejek rozmarynowy w kosmetyce ma właściwości ściągające i normalizujące.  Jego szerokie zastosowanie pozwala na leczenie zarówno dróg oddechowych, stanów zapalnych skóry jak również emocjonalnych zawirowań. Olejek rozmarynowy posiada właściwości antybakteryjne oraz przeciwgrzybicze dlatego też jest chętnie stosowny w kosmetyce do produkcji skutecznych kosmetyków do pielęgnacji skóry oraz włosów. Cera tłusta i rozszerzone pory idealnie nadaje się do zastosowania kosmetyków które zawierają w sobie olejek rozmarynowy. Dodatkowo właściwości olejku rozjaśniają blizny

Butyrospermum Parkii (Shea) butter, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil and Aloe Barbadensis Leaf Extract, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus annuus Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (and) Hydrogenated Vegetable Oil, Lavandula Hybrida Herb Oil (Lavandin Oil), Rosmarinus Officinalis  Oil (Rosemary Oil), Litsea cubeba oil, Citrus Paradisi Peel Oil (Grapefruit Oil)

Zobacz także